Selvbetjent åbningstid

Kom på biblioteket når det passer dig.
Du kan hente reserveringer, læse dagens avis og alle de nye magasiner, samt låne og aflevere dine materialer i hele bibliotekets åbningstid.
 
Bemærk venligst, at det ikke er muligt at komme ind i arkivet på 1. sal samt i bogsalgsrummet og det åbne magasin i kælderen i bibliotekets ubemandede åbningstid. 
 
Ved arrangementer forbeholder Lemvig Biblioteks sig ret til at begrænse tidsrummet for den selvbetjente åbningstid.
 
Lemvig Biblioteket har åbent alle dage 7.00 – 22.00. 
Personalet står fortsat klar til at hjælpe dig på hverdage 10.00 – 18.00 og lørdage 10.00 – 13.00.
 

Hvordan får jeg adgang? 

Du kan få adgang til det åbne bibliotek uden for den bemandede åbningstid, når du er registreret som bruger på Lemvig Bibliotek. 
 
Du får adgang til det åbne bibliotek ved at anvende dit sundhedskort eller dit lånerkort, samt din pinkode, i kortlæseren uden for døren.
 
Alle, der låser sig ind på det åbne bibliotek bliver registreret med oplysninger om navn og cpr-nummer. 
 
Der er videoovervågning af indgangen og inde i bibliotekslokalerne, dels af hensyn til brugernes tryghed, dels for at beskytte biblioteket og dets inventar mod tyveri, hærværk o.l. i den selvbetjente åbningstid. Videooptagelserne bliver behandlet efter gældende lov. 
 
Døren vil være låst, når du opholder dig på biblioteket i den ubemandede åbningstid.
 
Ophold er på eget ansvar.
 
Hvis du tager andre med dig ind, er det på dit ansvar. Luk derfor kun personer ind du kender.
 

Sådan klarer du dig selv 

Du kan benytte alle bibliotekets faciliteter, f.eks. låne og aflevere materialer, afhente bestilte materialer, læse aviser og tidsskrifter, benytte computerne og det trådløse internet. Print, kopiering og scanning mod betaling er muligt i hele bibliotekets åbningstid.
 

Begrænset adgang ved arrangementer 

Biblioteket forbeholder sig ret til at begrænse adgangen i den ubemandede åbningstid, når der afholdes arrangementer. Dette vil blive annonceret ved opslag på døren og på hjemmesiden.
 

Lån og aflevering af materialer

Du kan låne og aflevere på selvbetjeningsautomaterne i hele bibliotekets åbningstid. Lån og aflevering foregår ved at følge instrukserne på skærmen. Tjek altid din bon for at sikre dig, at alt er afleveret korrekt. 
 
Husk at du til enhver tid kan følge med i dine lån, reserveringer og afleveringsfrister ved at logge dig ind på vores hjemmeside www.lemvigbibliotek.dk. Er der gebyrer på dine lån, vil disse automatisk blive overført til senere betaling. Du kan vælge at betale næste gang, du kommer i den bemandede åbningstid, eller du kan betale via hjemmesiden.
 
Det er fortsat muligt at aflevere materialer i bibliotekets postkasse for enden af bygningen. Du skal blot være opmærksom på, at materialet først kan registreres som afleveret, når personalet møder ind igen og kan aflevere det på automaterne.
 

Afhentning af reserverede materialer

Har du modtaget besked om, at du har reserverede materialer klar til afhentning, står de klar til dig på den grønne reol i nummerorden. Husk at du skal låne reserverede materialer på selvbetjeningsautomaten.
 

Personalet står fortsat klar til at hjælpe dig.

Har du brug for hjælp, står personalet fortsat klar i den bemandede åbningstid. Biblioteket er dit og mit, så alle opfordres til at vise hensyn og passe godt på vores bibliotek. 
Bemærk venligst, at hærværk naturligvis anmeldes til politiet. Misbrug kan medføre udelukkelse.
 

Forlad biblioteket inden lukketid

Hvis du ikke forlader biblioteket, når det lukker, udløser det alarm og tilkald af vagtselskab. Hvis alarmen går i gang: forlad biblioteket. 
 
Der vil være talevarsling inden lukketid.