Gode podcasts om litteratur

Dyk ned i en verden af bøger og litteratur, lige når det passer dig.

Hvad er en podcast?

En podcast er et stykke lyd, f.eks. et radioprogram, som du kan høre på din mobil, computer eller andre elektroniske devices – når det passer dig. Det kan f.eks. være et radioprogram fra P1 eller Radio4, som du hører, efter det er blevet sendt live i radioen.

Hvordan kommer du i gang med at lytte til podcasts?

Du lytter enten til en podcast via en podcast app eller afspiller en podcast direkte på en hjemmeside. Hvis du har en iPhone, en iPad eller en MacBook, har Apple allerede forinstalleret en podcast app for dig. Hvis du sidder ved en PC eller har en android telefon, skal du selv hente en podcast app, f.eks. Google Podcasts, Podbean og Pocket Casts.

Det smarte ved at lytte til podcast gennem en app på en telefon er, at du kan lave noget andet, mens du lytter til din podcast. I en app kan du også abonnere på dine yndlingspodcasts og bede om at få en notifikation, hver gang der udkommer en ny episode af disse podcasts.

""

Bogbrevkassen

En podcastserie fra Lyngby Bibliotek med boganbefalinger til alle.

I Bogbrevkassen er det vigtige ikke, at bøgerne er litterære hovedværker. Det vigtige er, at de passer til deres læsere.

""

Bogfolk

Bogfolk er Politikens podcast om litteratur, hvor vært Jes Stein-Pedersen dykker ned i og diskuterer litterære tendenser og udgivelser.

Redaktion; Jes Stein-Pedersen og Sille Westphal.

""

Bogselskabet

Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere.

I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive. Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker.

""

Børnebogcast

Det er Københavns biblioteker der laver Børnebogcast, og det er en podcast til forældre, der savner inspiration til, hvad deres børn selv kan læse og til højtlæsning.

Julie Arndrup, der er børnebibliotekar, har gæster i studiet og sammen hjælper de dig med at sortere i alle de mange dejlige bøger, der udkommer.

Hun snakker bl.a. med børn, forskere og forfattere om læsning og anbefaler bunkevis af gode bøger.

""

D2r Litteratur

Litteraturudsendelserne i Den2Radio dækker bredt fra oplæsninger, montager og debat om danske og udenlandske klassikere til den nyeste samtidslitteratur.

Redaktionen følger egne lyster og interesser, det er ofte et aktualiserende blik på noget kendt eller et indspark med noget nyt, men endnu ikke så kendt, så det er ikke her man får kontinuerlig dækning af nyudgivelser.

""

Live fra Det Kgl. Bibliotek

En podcast med highlights fra Det Kgl. Biblioteks kulturscene i Den Sorte Diamant.

Mød markante forfattere, tænkere, forskere og kunstnere fra Danmark og resten af verden. Aktuelle tendenser i historiske perspektiver.

Samtaler om litteratur, samfund og kulturarv.

""

Skønlitteratur på P1

Et kritisk aktualitetsmagasin med nyheder, baggrund, interviews og

reportager fra litteraturens verden.

""

Supersnak

To tidligere tegneseriesredaktører, Marvel-Morten og Kim Helt, udgiver podcast om superhelte i film, tv, bøger og populærkultur.

Med en HELT særlig KÆRLIGHED til tegneserierne - mediet hvoraf alt godt opstår.

Udkommer hver anden onsdag.

""

Tid til bøger

Tid til bøger er et ugentligt bogmagasin, der dykker ned i tidens populære bøger. En bouillonterning af gode historier, interview, montage og lyd.

Vært og tilrettelægger: Janus Camara.

Podcasten produceres af Politikens Forlag.

""

Young Adults - YAS

Young Adults, YAS er en podcastserie for unge, af unge, der dykker ned i ungdomsliv og ungdoms-kultur.

Der tages udgangspunkt i en kulturoplevelse – et teater-stykke, en film, litteratur, musik, en demonstration eller noget helt andet.
Podcastserien er produceret af Karoline Tankevicius Lau.

""

Mellem linjerne

Et liv i underverdenen, research i retsmedicin, nekroporn eller bosat blandt bedemænd. Der er mange veje til at lave de indledende undersøgelser, der danner rammen om de bøger, vi læser. Kom tæt på de oplevelser, forfatterne har, når de lægger an til nye historier, lur deres bedste tricks til, hvordan de får det virkelige liv omsat til ord, og bliv klogere på alt det arbejde, der ligger mellem linjerne.