Karoline Assels og Danish Oven Bakery
Karoline Assels og Danish Oven Bakery

Lemvigere i verden - Karoline Assels

30.03.23
Dansk wienerbrød til stjernerne i Hollywood

Karoline Christine Hansen 1902-1996

Født og opvokset i Lemvig, som datter af Carl Christian Hansen og hustru Anna Jacobsen.

Hun boede i en periode i Bredgade 18 med sin første ægtemand, musikeren Adolph Bernhard Rasmussen. Han døde i 1937 og Karoline blev gift igen med Fred Assels, som repræsenterede Obels fabrikker i Holstebro.

I 1949 udvandrede parret til USA for at give børnene en bedre chance i mulighedernes land. Datteren Inger boede allerede derovre. Kort efter ankomsten til USA døde Fred Assels og tilbage stod Karoline med kun 50 dollars på lommen.

Hun fik plads som ekspeditrice i den danske bagerforretning i Los Angeles og lagde hver en cent til side. Snart stod hun som indehaver af bageriet.

Karoline Assels var fantastisk dygtig til at bage og lave mad og The Danish Oven Bakery på Beverly Boulevard blev fra starten en stor succes.

Bob Hope bestilte festkager til 100 dollars, Elizabeth Taylor spiste dansk wienerbrød, og Karoline selv smagte også berømmelsen. Bageriet lå lige overfor CBS tv-studiet, og hun blev blandt andet hyret til at lave kager til Art Linkletters populære tv-show og til at vise amerikanske husmødre, hvordan man laver dansk bagværk.

Desværre brændte bageriet efter et par år. Karoline Assels opgav dog ikke madlavningen. Hun udviklede opskrifter for Betty Crocker Foods og forberedte kunstfærdige måltider, som skulle bruges til reklamefotografier.

Hun døde i 1996.

Kilde: Lemvigegnens Lokalhistoriske Arkiv