""

Michelle anbefaler

Je m’appelle Agneta skrevet af Emma Hamberg (2022)

Nedenunder det smukke bogomslag af Je m’appelle Agneta gemmer sig en fortælling om at stoppe op midt i boghvedesalaten og revurdere sin tilværelse.

At sidde fast midt i livet

Vi møder den 49-årige Agneta, som bor med sin mand Magnus, der helt modsat Agneta er praktiker med stort P og elsker alt, som kan optimeres. Agneta er derimod livsnyder. Midt i livets trummerum befinder hun sig og kan ikke finde ud af hvem hun er, når hun ikke er mor, kone, arbejdsgiver eller datter. I forsøget på at udfylde tilværelsens forskellige roller er hun blevet usynlig for andre og sig selv. Det er på dette fundament, at læseren drages med på Agnetas indre rejse mod at finde frem til, hvem hun er. Da Agneta ser en privat annonce som hushjælp i den lille franske by Saint Carelle i Provence, er hun snart på vej med en envejsbillet mod nye eventyr.
 

En bog fyldt med humor, kærlighed og eventyr

For selvom Agneta er en 49-årig kvinde er livets eventyr ikke slut endnu. Vi følger Agnetas indre liv med tanker og reflektionen, hvilket er skønt, fordi hun virkelig er sjov! Læseren vil ikke kunne andet end at holde af den elskværdige karakter. Generelt er karaktererne i bogen en sand fornøjelse af følge. Vi møder den delikate Bonnibelle, som er inkarneret fransk med sin lavendel olie og petite figur. Hun gemmer på en hemmelig interesse, som får stor betydning for Agneta. Einar er en excentrisk og livsglad mand, der har betalt den højeste pris for at kunne nyde livet. Han bringer glæde, dans og farve ind i Agnetas liv.

Det er aldrig for sent til et glas vin i Provence

Bogen centrerer sig om, at det aldrig er for sent at vende skuden mod nye eventyr. At turde tage chancer og springe ud i livet, selvom det virker farligt. For Agneta er modig! Hun tør at vælge sig selv, selvom hendes omgangskreds opfatter hende som egoistisk. Bogen handler om at holde ved sine skævheder og trives i det uperfekte. Bogens pen er ført med kærlighed til karakterernes rejse og livsvalg med et håb om, at livet er mere end et 8-16 job, et rutinepræget ægteskab eller et traditionelt forældreskab. For hvem ved, måske venter eventyret lige rundt om hjørnet på et eksotisk kloster i Provence?

Materialer
Emma Hamberg: Je m'appelle Agneta
GennemseGennemse
  • Bog

Je m'appelle Agneta

Af Emma Hamberg (2022)
Børnene er flyttet hjemmefra, og Agnetas mand har kastet sig frådende over den sunde livsstil. Men hvad vil 49-årige ...
Læs mere