Biblioteket laver stor brugerundersøgelse

20.10.20
Hvordan kan biblioteket og bogbussen blive endnu bedre?

”Hvordan bruger du biblioteket eller bogbussen? Hvad kunne biblioteket gøre bedre, og hvilke tilbud savner du på biblioteket?”
Det er blot nogle af de spørgsmål, 500 af Lemvig Biblioteks brugere får, hvis de takker ja til at deltage i en stor brugerundersøgelse, som bliver sat i værk online fra slutningen af oktober og varer en måned frem.
Den bliver gennemført blandt de registrerede lånere over 15 år, fordi biblioteket gerne vil vide endnu mere om, hvordan de bruger biblioteket og bogbussens tilbud – eller hvorfor de ikke gør.
Deltagerne får besked via den mailadresse de oplyste til biblioteket, da de blev oprettet som lånere, og det er fuldstændigt tilfældigt, hvem der bliver udvalgt og får tilbuddet om at være med i undersøgelsen, som tager cirka ti minutter at gennemføre.

Ændret adfærd
- Vi håber meget, at vores brugere vil hjælpe os med at blive endnu bedre. Efter coronanedlukningen i marts-maj har vi registreret en ændret adfærd blandt vores brugere, og vi vil meget gerne vide, hvad der ligger til grund for denne ændring. Er folk atter blevet trygge ved at færdes blandt andre mennesker, og læser de mere eller mindre – eller på en anden måde? siger bibliotekschef Lone Krøgh og fortsætter:
- For at kunne lave et endnu bedre bibliotekstilbud til borgerne, er vi nødt til at vide mere om folks vaner og ønsker. Hvad kunne de godt tænke sig mere af på biblioteket og i bogbussen?
Senere vil 15 deltagere blive spurgt, om de vil medvirke i et interview, hvor analysefirmaet tager en snak med dem om Lemvig Bibliotek.  Alt foregår fuldstændigt anonymt, og biblioteket får ikke at vide, hvem deltagerne i hverken undersøgelsen eller interviews er.
Hvis man siger ja til at medvirke, deltager man i lodtrækningen om tre gavekort til Lemvig Handel.