Aflever biblioteksbøger i brevsprækken

Når Lemvig Bibliotek åbner mandag den 18. maj, bliver der sandsynligvis trængsel ved afleveringsautomaterne.

Det vil vi gerne undgå, så helt ekstraordinært tilbyder vi nu, at borgerne i en begrænset periode kan få lov at aflevere deres lånte materialer gennem brevsprækken allerede fra i dag, siger bibliotekschef Lone Krøgh.

Brevsprækken, som skal benyttes, sidder i gavlen i indkørslen om til gården, og der er et skilt på. Den er ikke så stor, så der kan blive problemer med at få de tykkeste bøger eller lydbøger igennem. Dem må man tage med hjem igen og aflevere inde på biblioteket, når der er åbent.

Bibliotekets medarbejdere sørger for at aflevere tingene løbende. Derfor kan der gå nogle dage, inden man på sin app eller på hjemmesiden kan se, at de er blevet afleveret.

- Vi kan se på statistikken, at vi har 13.000 materialer lånt ud til borgerne pt., så ordningen med at aflevere i brevsprækken skulle gerne tage lidt af trykket inde på biblioteket de første par uger, håber bibliotekschefen.

Hvor længe man kan få lov at aflevere via brevsprækken kommer an på, hvor travlt der bliver på biblioteket i de første uger efter åbningen, men det bliver meldt ud, når det ikke længere er en mulighed.